Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΟ!

Γίνε και εσύ ραδιοφωνικός παραγωγός με τον πιο απλό τρόπο

05 Σεπτέμβριος 2011, 23:55
Γίνε και εσύ ραδιοφωνικός παραγωγός με τον πιο απλό τρόπο
Κείμενο: Γιάννης Τσιούλης
Γιάννης Τσιούλης
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

To radiojar είναι το πιο επαναστατικό, μουσικό application του Facebook.
Το radiojar έφερε την επανάσταση στο ιντερνετικό ραδιόφωνο. Ο πρώτος διαδραστικός ραδιοφωνικός σταθμός είναι γεγονός! Πληκτρολογώντας radiojar.com στην αναζήτηση του facebook, έχεις πρόσβαση στην τελειότερη μουσική κονσόλα στο στούντιο του radiojar από το σπίτι σου, την δουλειά σου, τις διακοπές σου...

Πρόκειται για ένα παιχνίδι/application που παρέχει όλα τα εργαλεία στους χρήστες του facebook για να γίνουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί για 15 λεπτά προγράμματος στον αέρα!

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους, οι χρήστες μπορούν να μιξάρουν τις αγαπημένες τους μουσικές και να μιλήσουν ζωντανά στους ακροατές τους χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του radiojar, αντί να κάνουν post.

Η σπουδαία καινοτομία του radiojar είναι ότι, για πρώτη φορά, ο ίδιος ο ακροατής ενός ραδιοφωνικού σταθμού μπορεί να κάνει την δική του live εκπομπή!

The Radiojar Team

Το dream-team που συνεργάστηκε για τη δημιουργία του radiojar αποτελείται από νέους, Έλληνες «αρχιτέκτονες» των υπολογιστών και του διαδικτύου.

Τις δυνάμεις τους ένωσαν το πάθος για το διαδίκτυο, η κοινή διάθεση για καινοτομία και το πείσμα για ελληνικό «επιχειρείν». Στα decks, λοιπόν, ο Στάθης Κουτσογεώργος, στη σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό των συστημάτων, ο Σπύρος Πιλαφάς στον βασικό προγραμματισμό, ο Γιώργος Τερεζάκης στο web design, ο Φώτης Πολίτης στα εντυπωσιακά γραφικά, η Μαρίζα Μεταξά στην υλοποίηση των διεπαφών, ο Γιάννης Δεναξάς στην τεχνική έρευνα και η ομάδα μεγαλώνει.

Radiojar-jam, the new age

Το radiojar είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια ιδέα και από ένα ακόμα site στο ίντερνετ. Εδώ, μπορείς να μιξάρεις την εκπομπή σου ζωντανά (live streaming) χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις ή να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα και ταυτόχρονα δίνει δυνατότητες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα επαγγελματικό πρόγραμμα μίξης μουσικής.

Το radiojar έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινότητα χιλιάδων χρηστών, εραστών της μουσικής και του ραδιοφώνου, που σχηματίζουν ουρές περιμένοντας τη σειρά τους για να παίξουν και, κάποιες φορές, δίνοντας και μάχη γι' αυτό! Εντωμεταξύ, απολαμβάνουν τις εκπομπές των φίλων και των εν δυνάμει ανταγωνιστών τους και παρεμβαίνουν με τα σχόλιά τους.

Το radiojar-jams είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τo web radio, τη μουσική αλλά και την επικοινωνία.

Άνοιξτε το λογαριασμό σας στο Facebook. Πληκτρολόγησε radiojar.com στο κουτάκι αναζήτησης του Facebook, πατήστε enter και κάντε αποδοχή (accept) της εφαρμογής (application) και μπείτε στον κόσμο του radiojar.