Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τώρα, τζιζ!

Αυτό το μπλογκ του "τορού" και του "τώρα" που ήταν "τότε" κι ήταν καλοκαίρι... περιείχε μέσα πολύ μπάρμπα Μήτσο, πολλούς κύκλους ζωής και πολλά "κύκλα" και πολλές φωτογραφίες...
Τώρα που ο μπάρμπα Μήτσος μου την "έσκασε"... είναι πολύ νωρίς ακόμα να παραμείνω στο "τότε - τώρα".
Όλα θέλουν τον χρόνο τους, κι ας γίνεται το τώρα, χθες! 

Ανοιχτές πληγές, δεν τις αγγίζουμε.
Απλά.
Περιπλανώμενη;
Πάντα!






Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Γιώργος Φουντούλης - Ωδείο

Περισσότερα, εδώ!

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βόλο. Από μικρή ηλικία επέλεξε τους δρόμους της μουσικής κάνοντας ολοκληρωμένες σπουδές σε Ωδεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, απ’ όπου αποφοίτησε ως διακεκριμένος αριστούχος παίρνοντας Διπλώματα Κιθάρας, Θεωρητικών και Μaster FTCL. Επίσης έλαβε μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου απέσπασε πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα συνοψίζεται στα εξής: Σολίστ – Καθηγητής Κιθάρας και Συνθέτης με διεθνή καριέρα και σημαντική παρουσία στη δισκογραφία και στη βιβλιογραφία, Ωδειάρχης, Manager με εξειδίκευση στο πολιτιστικό management.   
Έχει μόνιμη καλλιτεχνική συνεργασία με τις χώρες: Ιταλία, Αγγλία, Πολωνία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Πορτογαλία, Κίνα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Κούβα, Τουρκία, κα.
Έδωσε πολλές συναυλίες με έλληνες και ξένους μουσικούς, και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορα ορχηστρικά σύνολα, συμφωνικές ορχήστρες καθώς και με μικρά σύνολα μουσικής δωματίου.
Έχει ηχογραφήσει για τη Ραδιοφωνία και Τηλεόραση πολλών χωρών καθώς και για το BBC.

Έχει παίξει έργα πολλών συνθετών σε Α΄ εκτέλεση ενώ αρκετοί συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους.
Από το 1982 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται ως καθηγητής και σολίστ κιθάρας με πολλά Ωδεία, Πανεπιστήμια και σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.



Από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 100 κιθαριστές που κάνουν καριέρα είτε ως σολίστ είτε ως καθηγητές.
Από  το 1989 έλαβε μέρος ως Σολίστ και Καθηγητής σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ  όπως  το  Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ζόρυ (Πολωνία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ceccano (Ιταλία), Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Πάφου (Κύπρος), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Κέρκυρας, Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης, Διεθνές Φεστιβάλ Χόρτου Πηλίου,  Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης Σύρου, Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πόρτο Χέλι, Φεστιβάλ Πεντέλης, Γιορτές Κιθάρας Βέροιας,  κ.α.

Το 1991 ίδρυσε το ΩΔΕΙΟ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ στο Βόλο (με την αναγνώριση του Υπουργείου Πολιτισμού), το οποίο λειτουργεί με καταξιωμένους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες και διοργανώνει ειδικά προγράμματα σπουδών, εκδηλώσεις, σεμινάρια, φεστιβάλ, κλπ.
Μέχρι σήμερα σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία περισσότερες από 150 διεθνείς διοργανώσεις (φεστιβάλ, συνέδρια, κύκλους εκδηλώσεων κα) και εκατοντάδες εκδηλώσεις τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Από το 2004 ως το 2006 διετέλεσε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών προσφέροντας σημαντικό έργο, ενώ παράλληλα δημιούργησε νέους πολιτιστικούς θεσμούς στα Γιαννιτσά.
Είναι διευθυντής του Ωδείου Φουντούλη, του Εξεταστικού Κέντρου του Trinity College London και του Century University με έδρα το Βόλο, της International Art Society & Academy και της EYF management.

Επίσης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλά καθιερωμένα ετήσια Φεστιβάλ όπως τα: Διεθνές Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Βόλου, Διεθνές Φεστιβάλ InterArtia, Συνάντηση Μουσικής & Ποίησης Βόλου, Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ιωλκού (Πήλιο), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Σκοπέλου, κα.
Από το 2008 είναι σύμβουλος και παραγωγός της εκδοτικής εταιρίας BERBEN. 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
1993 : «Το ταξίδι» με έργα ελλήνων συνθετών σε Α’ ηχογράφηση (ΜUSICA VIVA)
2002 : «Ιωλκός» με μουσική του Γιώργου Φουντούλη εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία (EYF)
2005 : «Greek Impressions» με έργα ελλήνων συνθετών (SUBWAYS)
2005 : «Master Class», Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαριστές (EROS)
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1988 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας»  Μέρος  Α’  (EYF)
1998 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας»  Μέρος  Β’  (EYF)
2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 1  (EYF)
2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 2  (EYF)
2005 : Μουσική για κιθάρα, Τεύχος 3  (EYF)
2006 : Μουσική για κιθάρα, Τεύχος 4  (EYF)
2007 : «Χριστίνα», «Αιθήρ», «Πανσέληνος»  (BERBEN)
2007 : Μουσική για Φλάουτο και Κιθάρα (Ιωλκός, Χρησμός, Οιωνός)  (BERBEN)
2007 : «Παραλήρημα» για 4 κιθάρες  (BERBEN)
copyright © 2010 foudoulis.gr  

Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου - Χαρά Αυγερινού

«Η ζωή είναι ένα πολύτιμο νόμισμα! Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες!
Όμως τι κρίμα,μπορείς να το ξοδέψεις μονάχα μια φορά!»
«Αν μπορούσα να πουλήσω τις εμπειρίες μου,όσο ακριβά μου κόστισαν,
θα ήμουν πολύ πλούσια! Επειδή όμως, αυτό είναι αδύνατο, θα τις μοιραστώ μαζί σας, για να πληρώσει έστω ένας από σας, λιγότερο απ’ ότι πλήρωσα εγώ.»
το 1ο μου video!!!
www.youtube.com
Η Χαρά Αυγερινού υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρά τη διαπόμπευση της από τα Μ.Μ.Ε....
· ·



Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Εύγε", Τιτίκα Στασινοπούλου!

Για την Τιτίκα Στασινοπούλου, γνωστή και αγαπημένη μας ηθοποιό, ήθελα να γράψω σήμερα, μα δεν με βοήθησε η ψυχολογία μου και ο χρόνος.
Τώρα, μόλις πήγα στο Φέις και πέτυχα αυτό,


‎...Μια κοπέλα...'ενα πιάνο...κι η ανάσα του Σοπέν...
Ιδανικός συνδυασμός για να ξορκίσουμε τις βαρβαρότητες
της μέρας...Στην αγκαλιά αυτού του μινόρε θα γυρίσουν
οι χαμένες εικόνες της γαλήνης κρατώντας από το χέρι τις
αγάπες που δεν ξεχάστηκαν....

www.youtube.com
This is Valentina Igoshina playing Chopin's Nocturne in C Minor, Op. 48, No. 1. Apologies about the bad editing!


  • Αρέσει σε 2 άτομα.
    ΘΑ ΤΟ ΠΩ!
    Αν και εγώ της ζήτησα να με κάνει φίλη, αν και έχω πετύχει αναρτήσεις της πολλές φορές, δεν της έχω σχολιάσει, εκτός ίσως από την αρχή. Μέσα στο χάος του Φεις, δεν πείστηκα ότι αυτή η σελίδα είναι δική της και όχι των Fan της!
    Απ' την άλλη όμως, μιλούσε για τόσο προσωπικές της στιγμές που δεν ήταν εύκολο να το κάνει ένας φίλος της!
    Με προβλημάτιζε όμως το γεγονός. Μου έκανε εντύπωση η γραφή της, οι γνώσεις της, πολλά! 
    Εμείς οι απλοί θεατές αγαπάμε τους ηθοποιούς μέσα απ' τις δουλειές τους. Λίγοι όμως ξέρουμε τα προσόντα τους.
    Τα ξημερώματα χθες, η περιέργεια μ' έκανε να ψάξω στο γκουγκλ. Εκεί όταν διάβασα, πείστηκα πως όχι μόνο είναι η ίδια που κινεί την σελίδα της, αλλά κι ότι πρέπει να ντρέπομαι που δεν της έχω πει ακόμα, "Μπράβο" για όσα κάνει!  
    Την σκεφτόμουνα όλη μέρα, μα δεν "έκατσε" το να της το πω.
    Κι ύστερα, κατάντησε τόσο εύκολο να παρεξηγούνται οι κινήσεις μου, που μάλλον πρέπει να αρχίσω να κυκλοφορώ με φερετζέ!
    Δεν ξέρω αν απόψε ή αύριο θα βρω το θάρρος να της το πω. Θα δείξει. Είναι και αργά, αν κι εκείνη το ξενυχτάει!
    Άμα έχουμε τέτοιας ποιότητας ηθοποιούς, δεν φοβάμαι τίποτα, πια!
    "Εύγε", Τιτίκα, από δω, γιατί από κει έπιασε θέση ο Καρυδάκης! (Μόνο που γι' αυτόν δεν βρήκα έτοιμο βιογραφικό, απόψε!)
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
     
    Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Ηλεία και Αρκαδία. Σε αρκετά μικρή ηλικία βρέθηκε για σπουδές Κοινωνιολογίας και Θεάτρου στην Αμερική. Μιλάει και μεταφράζει 4 γλώσσες.

    Στην Ελλάδα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε το Θεατρικό της ντεμπούτο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου βρέθηκε μετά από πρόσκληση του Σπύρου Ευαγγελάτου, το φθινόπωρο του 1970. Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη διαδρομή σε Θέατρο, Σινεμά, Τηλεόραση. Παίζει, σκηνοθετεί, γράφει. Το 1974 η Πολιτεία την τιμά με το Αιέν Αριστεύειν για την επιτυχημένη της δημιουργική διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση, ενώ 32 χρόνια αργότερα ο Δήμος Αθηναίων την τίμησε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών για την προσφορά της στον ελληνικό κινηματογράφο κι ο Δήμος Ναυπλίου το 2008 για την «Καλλιτεχνική και Πνευματική της Προσφορά στην Ελλάδα και την πόλη μας», ενώ το καλοκαίρι του 2009 τιμάται από το Φεστιβάλ Θεάτρου του DUBROVNIK στην Κροατία και από το «Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Zagreb» για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το Σεμινάριο που δίδαξε και το Workshop Αρχαίου Δράματος καθώς και τη σκηνοθεσία της «Μήδειας» του Ευριπίδη.

    Ενώ έχει διδάξει θέατρο επί σειρά ετών σε Δραματικές Σχολές (Ίασμος, Διαμαντόπουλου), Σεμινάρια σε Περιβάλλον Πολιτισμού (ΠολιτιστικΠολιτική, Παραγωγή και Διοργάνωση διαφόρων μορφών Πολιτιστικών εκδηλώσεων, Σχεδιασμό Μουσειακών Εκθέσεων) στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια από το ΕΚΕΠΙΣ), και συνεχίζει να διδάσκει μέχρι καισήμερα θέατρο στο University of Indianapolis, το 2004 κάνει το Μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Bedford απ’ όπου αποφοιτά με άριστα στο Master of Arts in Theatre Arts και τώρα κάνει το Διδακτορικό της στην Επικοινωνία, στην Αγγλία. Τον Μάιο του 2008 βραβεύτηκε με τιμητικό Δίπλωμα από την Ακαδημία Επιστημών της Γεωργίας και την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της υπό σύσταση «Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών & Επιστημών» με χρέη Γενικού Γραμματέα.

    Παρ’ όλες τις επαγγελματικές της ασχολίες ασχολείται πολύ ενεργά με τον Εθελοντισμό και είναι μέλος σε αρκετές Οργανώσεις (Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Διαβαλκανική Εταιρεία Γυναικών κ.ά.) και Πρόεδρος της ΜΚΟ «Λευκό Χωριό», του «Διεθνούς Επιστημονικού & Διαπολιτισμικού Κέντρου και του νεοσύστατου «Διαπολιτισμικού Ευρω-Μεσογειακού Κέντρου για την Unesco».

    Έχει τιμηθεί εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό και από πολλές Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Ιορδανία κ.τ.λ.). Αυτή την εποχή εργάζεται για την προετοιμασία και τη διοργάνωση της «Νέας Αργοναυτικής Εκστρατείας», μιας πολύ σημαντικής Διαπολιτισμικής Δράσης με στόχο την προώθηση Νέων Καλλιτεχνών, με τη συνεργασία εκτός των άλλων της Εταιρείας Οπτικοακουστικών Παραγωγών «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ».







Γάτα νταής

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=388584&cid=25

Σκυλάκια




16 οικολογικές συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού Share35 Αν έχετε βαρεθεί τις δεκάδες διαφορετικές συσκευασίες απορρυπαντικών που υπάρχουν στα ντουλάπια σας ή αν η χρήση τους σας προκαλεί ξηροδερμία ή σας ενοχλούν οι αναθυμιάσεις, δοκιμάστε κάποιες όχι μόνο οικολογικές αλλά και πιο οικονομικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού. Ορίστε μία λίστα με 16 από αυτές… Αν το σουέτ ύφασμα του καναπέ σας λερώθηκε από λιπαρό λεκέ, βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπολ και με μια οδοντόβουρτσα τρίψτε σχολαστικά τον λεκέ. Τελειώνοντας περάστε με νωπό πανί το σημείο και θα δείτε ότι θα λάμψει και πάλι. Αν τα κοινά απορρυπαντικά σας προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια στην καθαριότητα του σπιτιού. Με 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων κέδρου, λεμονιού, λεβάντας. σε 4 λίτρα νερού καθαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας. Για αντισηψία και καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας και του μπάνιου διαλύστε 10-15 σταγόνες σε 100ml νερού και ψεκάστε όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Για την κουζίνα χρησιμοποιήστε 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 σταγόνες τεϊόδεντρου ενώ για το μπάνιο προτιμήστε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι. Θέλετε να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια και οι ντουλάπες σας; Ράψτε μικρά σακουλάκια από λινό ύφασμα και βάλτε μέσα μερικά αποξηραμένα ματσάκια από δυόσμο, μέντα ή βασιλικό. Τοποθετείστε τα στα συρτάρια σας και το άρωμα των φυτών θα αναδύεται κάθε φορά που τα ανοίγετε και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίζουν. Τρίψτε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πετάγατε στα σκουπίδια, το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξεπλύνετε με λίγο νερό και θα δείτε ότι εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα. Μυρίζει το ψυγείο σας; Βάλτε το χρησιμοποιημένο φακελάκι από το τσάι που μόλις ήπιατε σε ένα πιατάκι και τοποθετείστε το στο ψυγείο σας. Θα απορροφήσει όλες τις βαριές μυρωδιές! Αν η ηλεκτρική σας σκούπα μυρίζει κάθε φορά που σκουπίζεται το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να βάλετε στην καινούρια σακούλα της σκούπας σας ένα φιαλίδιο σκόνης βανίλιας. Θα δώσει στο σπίτι σας ένα νέο άρωμα φρεσκάδας! Τα τασάκια του σπιτιού δεν θα μυρίζουν την ενοχλητική τσιγαρίλα αν βάλετε λίγη σκόνη βανίλια μέσα σε αυτά. Οι λεκέδες από το λάδι στα ρούχα σας αφαιρούνται αν τρίψετε τα λαδωμένα ρούχα με υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και το βάλετε σε κρύο νερό. Αν κόλλησαν στο σίδερό σας πλαστικά υπολείμματα από την μπλούζα που μόλις σιδερώσατε, χρησιμοποιήστε και πάλι την δύναμη του λεμονιού. Τρίψτε μια στυμμένη λεμονόκουπα πάνω στην πλάκα του πλυντηρίου και θα λάμψει σαν καινούρια. Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σας έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλτε στην συσκευή σας λίγο νερό μαζί με ξύδι αφήστε να βράσουν για λίγη ώρα. Τα άλατα θα διαλυθούν αλλά καλό θα είναι να κάνετε 2-3 βρασίματα ακόμα με σκέτο νερό για να μην μυρίζουν οι συσκευές. Το ξύδι καθώς και το λεμόνι μπορούν να απομακρύνουν ικανοποιητικά ενοχλητικές μυρωδιές όπως αυτή του ψαριού ή του αυγού από τον νεροχύτη ή τα πιατικά σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες μέσα στο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποιήστε τα σε κάθε πλύσιμο. Για το πλύσιμο των ρούχων και των πιατικών στα αντίστοιχα πλυντήρια, χρησιμοποιήστε τα νέα απορρυπαντικά που είναι όχι μόνο συμπυκνωμένα αλλά περιέχουν σε μια ταμπλέτα και το απορρυπαντικό και το λαμπριντικό και τα άλατα. Έτσι εξοικονομείτε όχι μόνο χώρο στα ντουλάπια σας αλλά μαζεύονται και λιγότερα οικιακά απορρίμματα. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι στο πλυντήριο ειδικά για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων. Οι γαριασμένες λευκές κάλτσες θα ξαναβρούν την λάμψη τους αν τις βάλετε σε καυτό νερό μαζί με κομμάτια λεμονιού και τα βράσετε. Αν θέλετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βράστε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα ελαφρά στον φούρνο. Στα αθλητικά παπούτσια που μυρίζουν δυσάρεστα πολλές φορές, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη.

16 οικολογικές συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού

Αν έχετε βαρεθεί τις δεκάδες διαφορετικές συσκευασίες απορρυπαντικών που υπάρχουν στα ντουλάπια σας ή
αν η χρήση τους σας προκαλεί ξηροδερμία ή σας ενοχλούν οι αναθυμιάσεις, δοκιμάστε κάποιες όχι μόνο οικολογικές αλλά και πιο οικονομικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού. Ορίστε μία λίστα με 16 από αυτές…



Αν το σουέτ ύφασμα του καναπέ σας λερώθηκε από λιπαρό λεκέ, βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπολ και με μια οδοντόβουρτσα τρίψτε σχολαστικά τον λεκέ. Τελειώνοντας περάστε με νωπό πανί το σημείο και θα δείτε ότι θα λάμψει και πάλι.

Αν τα κοινά απορρυπαντικά σας προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια στην καθαριότητα του σπιτιού. Με 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων κέδρου, λεμονιού, λεβάντας. σε 4 λίτρα νερού καθαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας.

Για αντισηψία και καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας και του μπάνιου διαλύστε 10-15 σταγόνες σε 100ml νερού και ψεκάστε όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Για την κουζίνα χρησιμοποιήστε 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 σταγόνες τεϊόδεντρου ενώ για το μπάνιο προτιμήστε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι.

Θέλετε να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια και οι ντουλάπες σας; Ράψτε μικρά σακουλάκια από λινό ύφασμα και βάλτε μέσα μερικά αποξηραμένα ματσάκια από δυόσμο, μέντα ή βασιλικό. Τοποθετείστε τα στα συρτάρια σας και το άρωμα των φυτών θα αναδύεται κάθε φορά που τα ανοίγετε και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίζουν.

Τρίψτε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πετάγατε στα σκουπίδια, το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξεπλύνετε με λίγο νερό και θα δείτε ότι εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα.

Μυρίζει το ψυγείο σας; Βάλτε το χρησιμοποιημένο φακελάκι από το τσάι που μόλις ήπιατε σε ένα πιατάκι και τοποθετείστε το στο ψυγείο σας. Θα απορροφήσει όλες τις βαριές μυρωδιές!

Αν η ηλεκτρική σας σκούπα μυρίζει κάθε φορά που σκουπίζεται το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να βάλετε στην καινούρια σακούλα της σκούπας σας ένα φιαλίδιο σκόνης βανίλιας. Θα δώσει στο σπίτι σας ένα νέο άρωμα φρεσκάδας!

Τα τασάκια του σπιτιού δεν θα μυρίζουν την ενοχλητική τσιγαρίλα αν βάλετε λίγη σκόνη βανίλια μέσα σε αυτά.

Οι λεκέδες από το λάδι στα ρούχα σας αφαιρούνται αν τρίψετε τα λαδωμένα ρούχα με υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και το βάλετε σε κρύο νερό.

Αν κόλλησαν στο σίδερό σας πλαστικά υπολείμματα από την μπλούζα που μόλις σιδερώσατε, χρησιμοποιήστε και πάλι την δύναμη του λεμονιού. Τρίψτε μια στυμμένη λεμονόκουπα πάνω στην πλάκα του πλυντηρίου και θα λάμψει σαν καινούρια.

Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σας έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλτε στην συσκευή σας λίγο νερό μαζί με ξύδι αφήστε να βράσουν για λίγη ώρα. Τα άλατα θα διαλυθούν αλλά καλό θα είναι να κάνετε 2-3 βρασίματα ακόμα με σκέτο νερό για να μην μυρίζουν οι συσκευές.

Το ξύδι καθώς και το λεμόνι μπορούν να απομακρύνουν ικανοποιητικά ενοχλητικές μυρωδιές όπως αυτή του ψαριού ή του αυγού από τον νεροχύτη ή τα πιατικά σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες μέσα στο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποιήστε τα σε κάθε πλύσιμο.

Για το πλύσιμο των ρούχων και των πιατικών στα αντίστοιχα πλυντήρια, χρησιμοποιήστε τα νέα απορρυπαντικά που είναι όχι μόνο συμπυκνωμένα αλλά περιέχουν σε μια ταμπλέτα και το απορρυπαντικό και το λαμπριντικό και τα άλατα. Έτσι εξοικονομείτε όχι μόνο χώρο στα ντουλάπια σας αλλά μαζεύονται και λιγότερα οικιακά απορρίμματα. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι στο πλυντήριο ειδικά για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων.

Οι γαριασμένες λευκές κάλτσες θα ξαναβρούν την λάμψη τους αν τις βάλετε σε καυτό νερό μαζί με κομμάτια λεμονιού και τα βράσετε.

Αν θέλετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βράστε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα ελαφρά στον φούρνο.

Στα αθλητικά παπούτσια που μυρίζουν δυσάρεστα πολλές φορές, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη.

πηγή:τσεκουράτοι