Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Εύγε", Τιτίκα Στασινοπούλου!

Για την Τιτίκα Στασινοπούλου, γνωστή και αγαπημένη μας ηθοποιό, ήθελα να γράψω σήμερα, μα δεν με βοήθησε η ψυχολογία μου και ο χρόνος.
Τώρα, μόλις πήγα στο Φέις και πέτυχα αυτό,


‎...Μια κοπέλα...'ενα πιάνο...κι η ανάσα του Σοπέν...
Ιδανικός συνδυασμός για να ξορκίσουμε τις βαρβαρότητες
της μέρας...Στην αγκαλιά αυτού του μινόρε θα γυρίσουν
οι χαμένες εικόνες της γαλήνης κρατώντας από το χέρι τις
αγάπες που δεν ξεχάστηκαν....

www.youtube.com
This is Valentina Igoshina playing Chopin's Nocturne in C Minor, Op. 48, No. 1. Apologies about the bad editing!


  • Αρέσει σε 2 άτομα.
    ΘΑ ΤΟ ΠΩ!
    Αν και εγώ της ζήτησα να με κάνει φίλη, αν και έχω πετύχει αναρτήσεις της πολλές φορές, δεν της έχω σχολιάσει, εκτός ίσως από την αρχή. Μέσα στο χάος του Φεις, δεν πείστηκα ότι αυτή η σελίδα είναι δική της και όχι των Fan της!
    Απ' την άλλη όμως, μιλούσε για τόσο προσωπικές της στιγμές που δεν ήταν εύκολο να το κάνει ένας φίλος της!
    Με προβλημάτιζε όμως το γεγονός. Μου έκανε εντύπωση η γραφή της, οι γνώσεις της, πολλά! 
    Εμείς οι απλοί θεατές αγαπάμε τους ηθοποιούς μέσα απ' τις δουλειές τους. Λίγοι όμως ξέρουμε τα προσόντα τους.
    Τα ξημερώματα χθες, η περιέργεια μ' έκανε να ψάξω στο γκουγκλ. Εκεί όταν διάβασα, πείστηκα πως όχι μόνο είναι η ίδια που κινεί την σελίδα της, αλλά κι ότι πρέπει να ντρέπομαι που δεν της έχω πει ακόμα, "Μπράβο" για όσα κάνει!  
    Την σκεφτόμουνα όλη μέρα, μα δεν "έκατσε" το να της το πω.
    Κι ύστερα, κατάντησε τόσο εύκολο να παρεξηγούνται οι κινήσεις μου, που μάλλον πρέπει να αρχίσω να κυκλοφορώ με φερετζέ!
    Δεν ξέρω αν απόψε ή αύριο θα βρω το θάρρος να της το πω. Θα δείξει. Είναι και αργά, αν κι εκείνη το ξενυχτάει!
    Άμα έχουμε τέτοιας ποιότητας ηθοποιούς, δεν φοβάμαι τίποτα, πια!
    "Εύγε", Τιτίκα, από δω, γιατί από κει έπιασε θέση ο Καρυδάκης! (Μόνο που γι' αυτόν δεν βρήκα έτοιμο βιογραφικό, απόψε!)
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
     
    Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Ηλεία και Αρκαδία. Σε αρκετά μικρή ηλικία βρέθηκε για σπουδές Κοινωνιολογίας και Θεάτρου στην Αμερική. Μιλάει και μεταφράζει 4 γλώσσες.

    Στην Ελλάδα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε το Θεατρικό της ντεμπούτο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου βρέθηκε μετά από πρόσκληση του Σπύρου Ευαγγελάτου, το φθινόπωρο του 1970. Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη διαδρομή σε Θέατρο, Σινεμά, Τηλεόραση. Παίζει, σκηνοθετεί, γράφει. Το 1974 η Πολιτεία την τιμά με το Αιέν Αριστεύειν για την επιτυχημένη της δημιουργική διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση, ενώ 32 χρόνια αργότερα ο Δήμος Αθηναίων την τίμησε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών για την προσφορά της στον ελληνικό κινηματογράφο κι ο Δήμος Ναυπλίου το 2008 για την «Καλλιτεχνική και Πνευματική της Προσφορά στην Ελλάδα και την πόλη μας», ενώ το καλοκαίρι του 2009 τιμάται από το Φεστιβάλ Θεάτρου του DUBROVNIK στην Κροατία και από το «Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Zagreb» για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το Σεμινάριο που δίδαξε και το Workshop Αρχαίου Δράματος καθώς και τη σκηνοθεσία της «Μήδειας» του Ευριπίδη.

    Ενώ έχει διδάξει θέατρο επί σειρά ετών σε Δραματικές Σχολές (Ίασμος, Διαμαντόπουλου), Σεμινάρια σε Περιβάλλον Πολιτισμού (ΠολιτιστικΠολιτική, Παραγωγή και Διοργάνωση διαφόρων μορφών Πολιτιστικών εκδηλώσεων, Σχεδιασμό Μουσειακών Εκθέσεων) στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια από το ΕΚΕΠΙΣ), και συνεχίζει να διδάσκει μέχρι καισήμερα θέατρο στο University of Indianapolis, το 2004 κάνει το Μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Bedford απ’ όπου αποφοιτά με άριστα στο Master of Arts in Theatre Arts και τώρα κάνει το Διδακτορικό της στην Επικοινωνία, στην Αγγλία. Τον Μάιο του 2008 βραβεύτηκε με τιμητικό Δίπλωμα από την Ακαδημία Επιστημών της Γεωργίας και την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της υπό σύσταση «Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών & Επιστημών» με χρέη Γενικού Γραμματέα.

    Παρ’ όλες τις επαγγελματικές της ασχολίες ασχολείται πολύ ενεργά με τον Εθελοντισμό και είναι μέλος σε αρκετές Οργανώσεις (Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Διαβαλκανική Εταιρεία Γυναικών κ.ά.) και Πρόεδρος της ΜΚΟ «Λευκό Χωριό», του «Διεθνούς Επιστημονικού & Διαπολιτισμικού Κέντρου και του νεοσύστατου «Διαπολιτισμικού Ευρω-Μεσογειακού Κέντρου για την Unesco».

    Έχει τιμηθεί εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό και από πολλές Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Ιορδανία κ.τ.λ.). Αυτή την εποχή εργάζεται για την προετοιμασία και τη διοργάνωση της «Νέας Αργοναυτικής Εκστρατείας», μιας πολύ σημαντικής Διαπολιτισμικής Δράσης με στόχο την προώθηση Νέων Καλλιτεχνών, με τη συνεργασία εκτός των άλλων της Εταιρείας Οπτικοακουστικών Παραγωγών «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ».